Bazalka pravá pochází z Jižní Asie. V Evropě se začala pěstovat až v 16. století. Od té doby bylo vypěstováno nespočet kultivarů lišící se barvou, chutí a vůní.
Sušený list vavřínu vznešeného pocházející původně z oblasti Malé Asie. Ve středověku považován za posvátnou rostlinu. Dnes jako nezastupitelný pomocník v kuchyni.
Pokud máte rádi jídlo, které má šmrnc, a nevadí vám trocha ohně, pak jste na správném místě! Představujeme vám naši sušenou chilli papričku, která dodá vašim pokrmům nejen...
Koriandr setý je rostlina příbuzná kmínu. Již od pradávna se používá jako koření do vín a likérů. Je nedílnou součástí perníkového koření, ale také typických asijských...
Sušený oddenek kurkumovníku dlouhého se používá po staletí a to nejen v kuchyni, ale i při náboženských obřadech. Pochází z oblasti dnešní Indie, kde je zároveň i v dnešní době...
Majoránka zahradní pochází z oblasti Středomoří a postupně se rozšířila do celého světa. Je známá pro svůj blahodárný účinek podpory normálního trávení.
Medvědí česnek je naše původní bylina, která se hojně používala v lidovém léčitelství. O původu názvu se vedou debaty, pravdu se však asi už nedozvíme. V kuchyni se využívá jeho...
Sušený plod pimentovníku lékařského pocházející původně z Jamajky. Do Evropy se dostal díky Kryštofu Kolumbovi a jedná se o jedno z mála koření pocházející ze západu.
Sušená nať z rostliny nazývaná dobromysl obecná. Díky tomu, že se sbírají rostliny v teplejších oblastech světa, má výraznější aroma než ty, které rostou u nás. Již z názvu...
Paprika pochází ze Střední Ameriky, kde se velmi rychle domestikovala a rozšířila. Indiáni ji považovali za léčivou. Využívalo se hlavně pálivého efektu obsaženého kapsaicinu.
Paprika pochází ze Střední Ameriky, v Evropě se objevila v 16. století a postupně se dostala do všech koutů světa a stala se základem spousty národních pokrmů.
Plod pepřovníku černého pocházející původně z Indie. Barevné kuličky se získávají různým zpracováním plodů a díky tomu získávají i odlišné aroma a chuť.
Petržel zahradní pochází ze Středomoří a postupně se rozšířila v rámci Evropy a stala se oblíbenou rostlinou. Původně se využívala pouze nadzemní část, často pouze k...
Rozmarýn lékařský pochází z oblasti Středomoří. Využívali jej již staří Římané a Řekové pro svoji typickou mírně štiplavou, slabě nahořklou, citronově eukalyptovou chuť.
Kůra skořicovníku čínského má tmavší barvu, kořeněnou nasládlou chuť a příjemnou vůni. Pochází z Barmy, pěstuje se na plantážích v Číně, Indonésii a Thajsku.
Tymián obecný neboli mateřídouška obecná pochází z oblasti Středomoří. První zmínky o tymiánu jsou staré přes čtyři tisíce let. Byl často označován jako antibiotikum chudých....
Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více informací